Invloed van domeinnamen op e-mail veiligheid


De invloed van je domeinnaam op e-mailveiligheid
Het mislopen van e-mails is het laatste wat je wil. Je loopt niet alleen potentiële klanten mis, maar ook kan het zorgen voor vervelende privacy kwesties. Zo kan het zijn dat je gevoelige informatie van jouw bedrijf of klanten in handen komt van derden.
 
Ben je alleen in Nederland actief? Kies dan voor een .nl domeinnaam. Opereer je ook internationaal? Zorg dan ook dat je de bijbehorende .com domeinnaam bezit. Als je kiest voor een andere extensie, zoals .net, .co of .io, dan is er een behoorlijke kans dat je mogelijk e-mails misloopt.
 
Een voorbeeld
Laten we uitgaan van een fictief voorbeeld waarbij jouw bedrijf Innotexa heet. Het beste is uiteraard om zowel Innotexa.nl en Innotexa.com te bezitten. Helaas zien we vaak de volgende varianten als deze niet meer beschikbaar zijn:
 
- Innotexa.net, Innotexa.co of Innotexa.io (oftewel een andere extensie)
 
- Inno-texa.nl, Inno-texa.com (gebruik maken van een streepje)
 
- InnotexaBV.nl (het toevoegen van woorden)
 
Nu is de kans groot dat als een klant jou een e-mail stuurt hij of zij ervan uitgaat dat jouw e-mailadres Innotexa.nl is. Hierdoor stuurt jouw klant een e-mail naar info@Innotexa.nl of 'jouwnaam'@Innotexa.nl waardoor deze terecht komt bij de eigenaar van Innotexa.nl. Heb je ook internationale klanten? Dan zal mogelijk '@Innotexa.com' gebruikt worden waardoor deze bij de eigenaar van Innotexa.com terechtkomt.
 
Voorkom problemen
Zorg daarom dat je altijd jouw bedrijfsnaam kiest als jouw domeinnaam zonder streepjes, toegevoegde woorden of alternatieve domeinextensies. De eerste stap is dan ook je domeinnaam checken op beschikbaarheid. Is deze nog vrij? Registreer deze dan direct. Is de domeinnaam al geregistreerd? Wij helpen jou graag verder!
Terug naar blog