Domeinnaam overkopen

Een domeinnaam overkopen
Het kan moeilijk zijn om de eigenaar van een domeinnaam te vinden, zelfs als je al weet waar deze is geregistreerd. Een domeinnaam overkopen is een proces dat veel tijd, moeite en vaardigheid vereist als je er geen ervaring mee hebt. Als je van plan bent om een domeinnaam te kopen, is het belangrijk om een aantal stappen te volgen.

De eigenaar
Als eerste moet je zorgvuldig onderzoek doen om erachter te komen wie de eigenaar van de domeinnaam is. Je kunt informatie over de eigenaar vinden door zoekmachineoptimalisatie (SEO) tools te gebruiken om websites te identificeren die verband houden met de domeinaam. Als je de eigenaar hebt gevonden, kun je contact opnemen met de eigenaar en een bod uitbrengen. 

De onderhandeling
In een ideale situatie accepteert de eigenaar meteen je bod. Maar helaas gebeurt dat niet heel vaak. Omdat een domeinnaam geen vaste prijs heeft en voor veel mensen natte vingerwerk is, is de onderhandeling een belangrijk onderdeel. Wij kunnen je hierbij helpen en aan de hand van onze jarenlange ervaring een prijsrange geven, maar ook de eigenaar overtuigen met steekhoudende argumenten waarom (vanuit jouw perspectief natuurlijk) de prijs omlaag moet. 

De afwikkeling
Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je alle documenten hebt die nodig zijn om de transactie te voltooien. Dit omvat het voltooien van een koopovereenkomst, het verstrekken van documenten die de authenticiteit van de domeineigenaar verifiëren en het verstrekken van bewijs van betaling. Als je deze stappen hebt voltooid, kun je de domeinnaam overkopen en kan je de transferprocedure voltooien. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van een escrow service om dit alles te vereenvoudigen en minder tijdrovend te maken. 

Wij helpen je graag
De eerste stap, het opsporen van de eigenaar, kan meteen al een lastige zijn. Wij helpen jou graag hierbij! Met behulp van onze software zijn we in staat de eigenaar op te sporen, zelfs als deze privacy protection gebruikt om gegevens af te schermen.

Daarnaast, als je wil natuurlijk, kunnen wij de onderhandeling, transfer en verdere afwikkeling allemaal voor je uit handen nemen en dit alles voor een zeer scherp all-in tarief. Neem contact met ons op en wij gaan voor je aan de slag!

Terug naar blog