Domeinnaam checken: basisprincipes voor een succesvolle domeinnaam

Je domeinnaam checken
De eerste stap bij het selecteren van een domeinnaam is door de beschikbaarheid te controleren. Er zijn veel websites waar je gratis domeinnamen kunt checken om te zien of de naam die je wilt gebruiken al in gebruik is. Veel domeinregistratiediensten bieden ook een zoekfunctie waarmee je kunt zien of een bepaalde domeinnaam nog vrij is.

Is de domeinnaam niet vrij? Wij helpen je graag verder

Waarom je bepaalde extensies moet vermijden
Naast je domeinnaam vooraf te checken op beschikbaarheid, is het ook belangrijk om bepaalde extensies te vermijden zoals .info, .biz en .org. Deze extensies worden vaak gebruikt door spamwebsites en kunnen de aandacht van zoekmachines afleiden. Als je een domeinnaam kiest, kies dan een .com extensie, omdat deze meer vertrouwen wekt bij bezoekers. Of als je alleen lokaal actief bent, kies dan voor een .nl in Nederland en een .be in België. Toch kan het erg handig zijn om de .com ook alvast in bezit te hebben!

Hoe je de lengte van je domeinnaam kiest
Het is ook belangrijk om rekening te houden met de lengte van je domeinnaam. Je wilt dat mensen je website gemakkelijk kunnen typen en herinneren, dus houd je domeinnaam kort en krachtig. Probeert het gebruik van koppeltekens te vermijden en voeg geen onnodige woorden toe.

Conclusie
Als je op zoek bent naar een goede domeinnaam, vergeet dan niet te controleren of hij beschikbaar is, kies een .com extensie als je internationaal opereert en een .nl of .be als je lokaal actief bent, houd het vooral kort en krachtig en vermijd koppeltekens. 

Terug naar blog